Navigatie

Slaapkamer

 

Alles voor de slaapkamer: de nieuwste trends en mooiste merken in onze winkel en online!

De slaapkamer is de plek waar we een derde van ons leven doorbrengen. Een goede nachtrust zorgt voor een energieke dag. Door je slaapkamer naar jou stijl in te richten, creëer je een persoonlijke sfeer en rust. Bij IJtsma vind je alles voor het inrichten van jouw slaapkamer, van comfortabele boxsprings tot trendy linnenkasten.

Alles voor een goede nachtrust

Het allerbelangrijkste voor een goede nachtrust, is een goed bed. Wat een goed bed voor jou is, is heel persoonlijk. Het is belangrijk dat het bed je een goede ondersteuning geeft en dat je het bed lekker vindt liggen. Er zijn verschillende soorten schuimen met ieder zijn eigen eigenschappen. Wat voor type schuim bij jou past en wat jij comfortabel vind, is erg persoonlijk.

Onze slaapadviseurs staan voor je klaar

Bij ons vind je een uitgebreid assortiment boxsprings, ledikanten, matrassen, toppers en hoofdkussens. Ben je opzoek naar een nieuw matras, bed of topper? Maar weet je niet precies wat voldoet aan jou slaapwensen? Laat je dan adviseren door één van onze slaapadviseurs.

 

 

Een goede nachtrust, begint bij een goed matras

Een goede nachtrust zorgt voor een uitgerust gevoel, meer energie, minder stress en zorgt er over het algemeen voor dat je beter in je vel zit. Een matras bepaalt voor 70% de kwaliteit van je slaap en draagt zo bij aan een energieke en uitgeruste start van de dag. Bij het vinden van het matras wat bij jou past, zijn diverse aspecten van belang. Hoe slaap je? Ben je een zijslaper of een rugslaper? Heb je het vaak warm of juist koud in bed? Heb je fysieke klachten of ben je allergisch voor bepaalde materialen? Al deze aspecten hebben invloed op de keuze van het matras wat het beste bij jou past.

Tegenwoordig zijn de matrassen opgebouwd uit een bonelvering of pocketvering. Bonellvering matrassen bestaan uit veren die door één spiraaldraad met elkaar verbonden zijn. Pocketvering matrassen bestaan uit veren die allemaal los van elkaar verpakt zijn, in meerdere zakjes (pockets). Hierdoor kan iedere veer afzonderlijk van elkaar bewegen en reageren op het lichaam. Vaak zijn pocketveringmatrassen opgedeeld in 5, 7 of 9 zones. Elke zone heeft een bepaalde hardheid. De zones van de heupen en schouders zijn vaak harder, deze zijn voorzien van veren die minder tegendruk geven. Dit zorgt voor een betere ondersteuning van het lichaam. Hierdoor zie je langzaamaan dat de bonellvering steeds meer plek moet maken voor de pocketvering matrassen. Pocketvering matrassen zijn voorzien van een afdeklaag. Voorbeelden hiervan zijn koudschuim, traagschuim en latex. De kenmerken en bijbehorende eigenschappen worden hieronder per type schuim besproken.

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur. Koudschuim matrassen bestaan uit veerkrachtig schuim. Aan het schuim wordt een HR-waarde gekoppeld. Hoe hoger deze waarde, hoe meer schuim er verwerkt is in het matras. Hierdoor wordt het schuim veerkrachtigere en wordt de levensduur verhoogd.
- Stevig ligcomfort
- Goede ventilatie en luchtcirculatie
- Hoog aanpassingsvermogen

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen hebben een dichtere celstructuur. Hier hebben ze dan ook hun naam aan te denken. Door de dichtere celstructuur, reageert het schuim langzaam. Wanneer je het matras indrukt, komt het schuim langzaam weer omhoog. Op deze manier vult het de contouren op en werkt het schuim drukverlagend. Traagschuim matrassen reageren op lichaamstempratuur. Door de warmte en het gewicht van het lichaam, vormt het matras zich om het lichaam. Hierdoor zal het matras wat zachter en warmer aanvoelen. Dit type schuim is zeer geschikt voor mensen die lichamelijke klachten ondervinden.
- Drukverlagend
- Perfect bij lichamelijke klachten
- Minder ventilerend dan koudschuim

Latex matrassen

Latex matrassen hebben een dichtere celstructuur. Hierdoor houden ze warmte langer vast en zijn ze minder goed ventilerend als de koudschuim matrassen. Latex matrassen zijn soepel, zacht en rekbaar. Latex matrassen zijn anti-allergisch, want van nature is latex antibacterieel en weert schimmel en huisstofmijt. Bij talalay latex matrassen zien we wel een open celstructuur, waardoor ze goed ventileren. Talalay latex matrassen reguleren de warmte ook beter dan gewone latex matrassen.
- Natuurlijk product
- Comfortabel zacht ligcomfort