Navigatie

Over ons

Start van het bedrijf

In Opende begonnen de ouders van Ella in 1966 de kleine wooninrichting IJtsma. De focus lag toen vooral op de stoffering en daarnaast werden de meubels door Alle, Ella haar vader, zelf gemaakt. Toen Heine en Ella de woninginrichting van 1000 m2 overnamen van haar ouders in 1996, hadden ze nog geen idee dat de winkel een grote groei zou mee maken. De focus werd verplaatst naar het verkopen van meubelen, de stoffering bleef natuurlijk wel mogelijk. De keuze om meer meubelen te gaan verkopen bleek een goede. Het liep namelijk zo goed, dat ze na 10 jaar uit hun jasje waren gegroeid. Gelukkig kwam er rond die tijd ook ruimte vrij op het industrie terrein. In 2006 is de winkel verhuisd naar het industrieterrein, de huidige locatie. Inmiddels werken we met 35 medewerkers aan de groei en bloei van IJtsma.

 

1

Familiebedrijf

IJtsma is een echt familiebedrijf. Het kenmerk van deze familie is dan ook dat ze niet goed kunnen stil zitten. Er waren al plannen gemaakt voor de uitbreiding van de huidige winkel, toen opeens Corona om het hoekje kwam kijken. Dat was natuurlijk even lastig, want ging je wel door met verbouwen of legde je het stil. De winkels moesten dicht en iedereen verklaarde ons voor gek om door te bouwen. Toch hebben we met z’n allen de schouders er onder gezet en zijn we stug door gegaan. Ook toen merkten we de positieve kant van het zijn van een familiebedrijf. Alle medewerkers steunden ons en hielpen mee. Onze verkopers ontwikkelden zich tot echte bouwvakkers, kabeltrekkers en vloerenleggers, waar we tot op de dag van vandaag nog super trots en dankbaar voor zijn.

 

Huidige winkel

Opende is de plaats die precies op de grens van de provincies Friesland en Groningen ligt. De huidige winkel heeft inmiddels een omvang van 20.000 m2, waar je terecht kan voor al je interieurinspiratie op het gebied van wonen, slapen, keukens en tuinmeubelen. In onze winkel kom je verschillende woonmerkentegen, waaronder Avek, Moome, UrbanSofa, BePureHome, Dutch Interior (Eleonora, Sevn & By-Boo), Feelings, BudgetHomeStore, Happy@Home, Interliving & NLwoont.

In het Atelier kun je terecht voor alles wat te maken heeft met woninginrichting, denk hierbij aan raamdecoratie, behang en vloeren. Daarnaast kun je ook bij het Atelier terecht voor een totaaladvies wat betreft meubels, vloeren en raamdecoratie. Lees hier meer over het Atelier.