Navigatie

Een boxspring kopen? Een boxspring naar je wens!

Wij willen graag weten wat je wensen zijn! Wij hebben verschillende boxspring concepten. Deze concepten zijn naar wens samen te stellen. We hebben zelfs boxsprings, welke naar wens zijn samen te stellen en ook nog snel leverbaar zijn. Andere boxsprings zijn tot in de detail zelf samen te stellen. Er bestaat de mogelijkheid om verschillende soorten matrassen te combineren met verschillende boxen en toppers zodat het ligcomfort bij je persoonlijk past.

Wat is een boxspring?

Een boxspringbed heeft een pocketvering of bonellvering box als drager. Deze bedden zijn tegenwoordig erg populair vanwege het zeer goede comfort. Bovenop de box ligt een matras, zodat er in feite twee matrassen op elkaar liggen. Hierdoor ontstaat er een nog betere drukverdeling. Hier bovenop ligt vaak nog een extra topmatras, welke zorgt voor de bescherming van het matras en ook de boxspring een extra comfort geeft. Doordat het geheel van box, matras en hoofdbord zijn gestoffeerd ontstaat er een luxe uitstraling.

Wat is een topmatras?

Een topmatras wordt ook wel topper genoemd en ligt bovenop de gewone matrassen van je boxspring. Er bestaan verschillende soorten toppers. De meest voorkomende zijn:
- Koudschuim topmatrassen: Deze zijn veerkrachtig en ventileren goed.
- Traagschuim topmatrassen (ook wel NASA schuim of visco schuim genoemd): Door de lichaamswarmte vormt dit topmatras zich naar het lichaam. Het neemt op deze manier de vorm van het lichaam aan en het lichaamsgewicht wordt verdeeld over een groter oppervlakte. Hierdoor werkt de topper druk verlagend.
- Latex topmatrassen: Deze heeft een combinatie van veerkracht, ventilatie en vochtregulatie. Een latex topper zorgt voor een heerlijk zacht slaapcomfort en optimale ondersteuning. Een erg goede latex topper is de talalay latex topper. Door de extreem open celstructuur is de talalay latex topper tot wel 30% koeler dan de reguliere latex.

Heb je fysieke klachten?

Hier besteden we graag wat extra aandacht aan. Een passend bed of boxspring kan in veel gevallen helpen om de fysieke klachten te verlichten. Traagschuim heeft bijvoorbeeld een drukverlagende werking. Wanneer je bijvoorbeeld een buikslaper bent, is het verstandig om te kiezen voor een harder matras. Hierdoor nemen je nek en je rug een betere houding aan tijdens het slapen en wordt je prettiger wakker. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten, is het belangrijk dat de onderdelen goed op elkaar aansluiten. Raadpleeg daarom één van onze slaapadviseurs voor de boxspring die perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van de boxspring

De levensduur van de boxspring is van verschillende factoren afhankelijk en niet precies aan te geven. Globaal kun je er van uit gaan dat de box ongeveer 20 jaar mee gaat, de matrassen 10 jaar en de topper 5 jaar. Bij veel matrassen is het belangrijk om deze regelmatig in de lengte- en breedterichting te draaien.