Winkelmand

Vinyl

vinyl atelier

      

            Vinyl

Het Atelier vinyl is een zachte kunststof vloer. Eenvoudig in onderhoud en voorzien van een sterke toplaag. Voor elk vertrek dus uitermate geschikt. Geen harde contactgeluiden, comfortabel aan de voeten en leverbaar in eindeloos veel kleuren en dessins.

Een vinyl vloer is gemaakt van meerdere zachte kunststoflagen (schuimlagen), met een harde PU-toplaag. Deze bovenste harde laag is meestal een slijtvaste, doorzichtige, glimmende of zelfs een doffe laag.

Een dikke schuimlaag is prettiger in het gevoel als je er op loopt (het veert dan enigszins), maar dat wil niet zeggen dat het vinyl dan sterker is of langer meegaat. Beschadigingen door vallende voorwerpen, scherpe dingen kunnen ook dan ontstaan. Het is deze toplaag, die de vinylvloer zijn sterkte en duurzaamheid geeft!

 

 

Een nieuw gelegde vinylvloer

Bij een nieuw gelegde, verlijmde vinylvloer word aangeraden om er voorzichtig mee om te gaan en niet op de naden te gaan lopen. De lijm waarmee de vloer verlijmd werd met de ondervloer, moet namelijk de eerste 24 uur heel goed drogen om een goede en sterke hechting te krijgen met de ondervloer. Hierna kan er op de vinylvloer gelopen worden.

Onderhoud
Het onderhoud van een vinylvloer is gemakkelijk. Vinyl kan eenvoudig schoongemaakt worden. Regelmatig stofzuigen of opnemen met een natte doek met wat warm water, even zwabberen en klaar. Afhankelijk hoe intensief de vinylvloer gebruikt word, kun je regelmatig de vloer een keer behandelen met een speciaal product voor het schoonmaken. Een vinyl vloer heeft weinig onderhoud nodig en gaat lang mee. Vlekken verwijderen is gemakkelijk, gewoon met een vochtige doek of dweil opnemen en klaar. Een vinylvloer gaat met het juiste onderhoud door de gebruiker dan ook jarenlang mee.