Winkelmand

Tapijt

tapijt

 

               Tapijt

 

 

Zacht, warm en uitnodigend, tapijt geeft een natuurlijk en geborgen gevoel. Daarom is het fijn dat "het Atelier u deze beleving in alle mogelijke uitvoeringen en moderne kleuren aanbiedt. Want tapijt verhoogt uw comfort in werkelijk elke situatie. Zo kunnen uw kinderen heerlijk en veilig spelen op een zachte ondergrond. En zo kunt u 's avonds heerlijk genieten van uw home cinema want tapijt maakt de akoestiek voller, ronder en natuurlijker. Aan de andere kant dempt tapijt vele contactgeluiden waaronder hakken. Bovendien is tapijt bijzonder gemakkelijk in het onderhoud. Kortom, de eigenschappen van "het Atelier" tapijt vormen ook voor uw woning een stijlvolle oplossing.

 

Bij het uitzoeken van een tapijt is het belangrijk om te bedenken waar deze uiteindelijk komt te liggen. In een ruimte met een wasmachine of in een keuken is het bijvoorbeeld niet handig om te kiezen voor tapijt. In dit soort ruimte kan men beter een zeil leggen dat makkelijk schoon te maken is. Ook een kinderkamer is geen ideale ruimte om vloerbedekking te plaatsen omdat kinderen vaak vieze kleren of voeten hebben.

 

Het leggen van tapijt is een klus die beter aan de stoffeerder over gelaten kan worden. Niet alleen het goed leggen van tapijt is lastig maar ook het vervoer van het tapijt kan al een probleem opleveren. Een stoffeerder heeft niet voor niets een extra lange bus. De rollen kunnen erg lang en zwaar zijn, wat vervoer in een gewone auto of aanhanger erg lastig maakt.

 

Ook het leggen is niet zo makkelijk als het soms lijkt. Zo is
het belangrijk dat de ondervloerschoon en egaal is. WanneerStoffeerder
dit niet het geval is zal dit eerst opgelost moeten worden.
Een stoffeerder weet vaak de beste oplossing voor dit soort
probleem. Een van de lastigste dingen is nog wel te leggen
zelf. Het netjes aansluiten tegen muren en het strak leggen
zonder dat er plooien ontstaan is iets wat men vaak
onderschat. De voordelen die professionele stoffeerder
biedt wegen niet op tegen de kosten. De stoffeerder gaat
vaak snel te werk wat een hoop gehannes scheelt tegenover
het zelf doen.


 

Trapstoffering

Voordelen van vloerbedekking op een trap zijn:

  • Vloerbedekking loopt lekker zacht en geeft een warm gevoel aan de blote voeten

  • Vloerbedekking is minder gevoelig voor schade zoals door hakken

  • Vloerbedekking is stroef zodat de kans op uitglijden kleiner is

  • Vloerbedekking geeft een warme uitstalling aan een huis

  • Vloerbedekking is geluiddempend


Een trapstoffeerder bekleedt trappen. Het netjes stofferen van een trap is een hele klus die beter overgelaten kan worden aan de vakman. De stoffeerder weet precies hoeveel vloerkleden en ondervloer er nodig is om een trap te kunnen bekleden. Het netjes pas snijden van de vloerbedekking, ondervloer en het plaatsen van de vloerbedekking is een hele klus die voor de vakman geen geheimen kent. Ook kan de trapstoffeerder een klant helpen met het kiezen van de juiste vloerbedekking. Een vloerbedekking op een trap dient namelijk slijtvast te zijn.

 

Wat het bekleden van een trap voornamelijk lastig maakt is dat bijna geen enkel traptree het zelfde is. Een vakman gebruikt een trapspin om de trede makkelijk op te kunnen meten maar iemand die het zelf wil proberen een geen trapsin heeft kan beter van iedere traptree een mal maken van bijvoorbeeld karton of papier. Het zelf leggen van vloerbedekking op een trap is wel een tijdrovende klus voor iemand zonder ervaring.

 

Een belangrijke tip voor wie een trap wil laten stofferen is dat eerst het schilderwerk gedaan moet worden zodat er geen verf of vuil op de nieuwe vloerbedekking kan komen. Niet alleen de trapbomen eerst schilderden is handig maar ook bijvoorbeeld de wanden en plafonds boven een trap kunnen beter van te voren geschilderd worden zodat knoeien geen problemen op levert.