Winkelmand

PVC

pvc vinyl

 

 

PVC

 

 

 

De PVC stroken van het atelier zijn niet voor niets een gewilde keuze van architecten en projectinrichters. Het is namelijk een bijzonder sterke, vlakke en vormvaste vloer die zich uitstekend leent voor intensief belopen ruimtes en makkelijk in het onderhoud is. Geen wonder dat die duurzaamheid én de dankzij moderne scantechnieken verbluffend realistische motieven en structuren ook steeds meer woonconsumenten aanspreken.


De voordelen PVC:

  • Natuurgetrouwe uitstraling.

  • Waterbestendig en daardoor toepasbaar in vochtige ruimten zoals badkamers en keukens.

  • Eenvoudig te reinigen.

  • Hoge slijtvastheid en gemakkelijk in onderhoud.

  • Aangenaam, zacht loopgeluid.

  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.

  • Ultra lage emissie van vluchtige organische stoffen voor een gezond binnenklimaat.

  • Tot 15 jaar garantie.


-Verlijmbaar PVC

De meeste PVCvloeren worden tegenwoordig vastgelijmd op de basisvloer. Het zogenaamde plak PVC of verlijmbaar PVC. Een verlijmde PVC vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een groot voordeel van een verlijmde PVC vloer is dat deze beter hecht aan de ondergrond dan een zelfklevende pvc vloer. Bovendien zijn de stroken eenvoudig te plaatsen en te corrigeren tijdens het leggen. Een ander groot voordeel is dat het aanbrengen van de lijm sneller gaat dan het verwijderen van het papier op de achterkant van de zelfklevende PVC stroken.

-Klik PVC

Dankzij heet aanbrengen van een kliksysteem is de PVC vloer even eenvoudig te leggen als de laminaatvloer. Ook ontstaan er door dit kliksysteem geen naden tussen de stroken. Doordat een klikPVC vloer dikker is, bestaat er minder kans op doorschijning van oneffenheden of achtergebleven korrels op de basisvloer. Een klik PVCvloer is ook prima geschikt voor natte ruimtes.

De totale kosten voor het plaatsen van klikPVC vloeren zijn lager dan bij het plaatsen van een verlijmbare of zelfklevende PVC vloer. Voor het plaatsen van een klikPVC vloer heeft u bij de juiste omstandigheden alleen een ondervloer en plinten nodig. Bij andere soorten PVC vloeren heeft u naast lijm vaak ook egaline en een primer nodig. Hierdoor lopen de kosten snel op. De  totale kosten voor het plaatsen van een klik PVC vloer zijn overzichtelijker en veelal lager. Bovendien hecht een klik PVC vloer niet aan de basisvloer en kunt u dus de vloer bij eventuele verhuizing makkelijk meenemen.

Een klik PVC vloer is ook ideaal voor in appartementen. In een appartement moet u aan de 10dB norm voor geluidsreductie naar beneden voldoen. Als u hier een verlijmde PVC vloer wilt gaan leggen, dan moet u gebruik te maken van een speciale iets duurdere ondervloer.


Ondehoudsmiddelen PVC

mFLOR Polish Mat 

Beschermingsproduct voor mFLOR vloeren met een matte uitstraling.
Voor periodiek gebruik.

mFLOR Cleaner Mat

Reinigingsproduct voor mFLOR vloeren met een matte uitstraling.
Bedoeld voor regelmatig gebruik.

mFLOR Metropolish

Beschermingsproduct voor mFLOR vloeren met een glanzende uitstraling.
Bedoeld voor periodiek gebruik.

mFLOR Metroclean

Reinigingsproduct voor mFLOR vloeren met een glanzende uitstraling.
Bedoeld voor regelmatig gebruik.

LET OP: de producten Metropolish en Metroclean dienen gezamenlijk gebruikt te worden en de mFLOR Polish Mat en de mFLOR Cleaner Mat dienen gezamenlijk gebruikt te worden. De producten dienen niet door elkaar gebruikt te worden.
Indien de vloer is behandeld met Metropolish en u wilt voortaan de mFLOR Polish Mat gebruiken, dienen eerst de oude lagen Metropolish verwijderd te worden.

 

Bij ons vindt u PVC van de merken