Navigatie

Matrassen

Matras kopen? Zoek een matras welke bij je past!

Een matras is persoonlijk. Ieder mens is verschillend en heeft een verschillende lichaamsbouw en voorkeuren. Wij helpen je graag een matras te vinden welke persoonlijk bij jou past! De meest voorkomende matrassoorten zijn pocketvering matrassen, koudschuim matrassen, latex matrassen en traagschuim matrassen. Elk matras heeft zo zijn eigen eigenschappen. Zo voelt het ene matras warmer aan en een ander matras geeft weer meer ventilatie en voelt koeler aan. Een erg belangrijk aspect is ook de ondersteuning. Bijna alle matrassen zijn verdeelt in verschillende zones welke hierbij op een verschillende manier het lichaam ondersteunen. Bij ons kunt je veel verschillende matrassen uitgebreid testen en ontdekken welk matras het lichaam het beste ondersteund.

 

Matrassen in veel verschillende afmetingen

Het matras moet behalve het juiste ligcomfort ook de juiste afmeting hebben. Voor elke maat bed, of het nu een twijfelaar, eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed is kunnen wij een matras in de juiste maat leveren. De meest gebruikte maat voor een eenpersoonsbed is 90x200 maar wij kunnen deze ook in de maat 90x210 en 90x220 leveren voor de langere eenpersoonsbedden of in 90x190 voor een korter eenpersoonsbed. De maat van een twijfelaar is 120x200. Andere tweepersoonsmaten zijn 140x200, 160x200 en 180x200. Omdat het ligcomfort heel persoonlijk is worden er ook vaak twee eenpersoonsmatrassen in een tweepersoonsbed gelegd. Het gewenste comfort van elke partner kan immers verschillend zijn. Ook bij de tweepersoonsmatrassen zijn langere maten mogelijk van 210 en 220 cm.

 

Het juiste matras kiezen

Zoals gezegd is een matras heel persoonlijk. Vaak heb je op basis van de ervaringen met je huidige matras alvast een idee wat je prettig vindt of juist niet. Elk matras ondersteund het lichaam op een verschillende manier. De meeste matrassen hebben verschillende zones welke stevig of juist wat zachter zijn. De verschillende zones zorgen voor een goede drukverdeling zodat het lichaam op de juiste manier ondersteund wordt. Om een goede keuze te maken is het verstandig om jezelf van te voren een aantal vragen te stellen. Heb je het snel warm of juist niet? Wat is je slaaphouding? Slaap je meestal op je zij, rug of buik? Vind je het prettig om op een stevig matras te slapen of liever wat zachter? We helpen hierbij graag om het juiste matras te kiezen!

 

Advies nodig voor het kiezen van het juiste matras?

Onze slaapadviseurs helpen je graag om het juiste matras te kiezen. Misschien heb je al een idee welk matras je graag wilt hebben maar het is altijd verstandig om een keer te komen proefliggen. Maar ook als het kiezen van het juiste matras voor jou een lastig probleem is dan helpen wij je graag met advies. Je bent van harte welkom om een keer langs te komen in onze winkel!Interesse voor slaapadvies?
Plan meteen een afspraak met een slaapadviseur van IJtsma Opende

Ontdek de mogelijkheden op het gebied van slapen welke IJtsma heeft! Als je een afspraak plant nemen we graag alle tijd om je goed te adviseren!

Afspraak maken