Navigatie

Onderhoudsadvies Stof

Stof

Bij IJtsma vind je een uitgebreide collectie stoffen. We kunnen de stoffen in de volgende categorieën onderscheiden:

  • Gemêleerde stof: Dit is een stof die uit verschillende kleuren of draaddiktes bestaat. Deze stof is geschikt voor intensief woongebruik.
  • Fijn geweven stof: Dit is een stof die bestaat uit hele fijne draden. Hoewel we afraden om huisdieren op de meubels plaats te laten nemen, is deze stof wel het meest geschikt voor huisdieren. De stof is erg fijn geweven waardoor de kans op lusjes die kunnen ontstaan door de nagels kleiner.
  • Grof geweven stof: Dit is een stof die bestaat uit dikkere draden. Een grof geweven stof is even sterk als een fijn geweven stof.
  • Ribstof: Ribstof is terug van weggeweest. Een ribstof heeft ribbels in de lengte van de stof. Ribstof wordt ook wel corduroy genoemd. Deze stof is geschikt voor intensief woongebruik.
  • Microvezel: Dit is een stof van hecht geweven microvezels. Deze stof is bestaat uit een synthetische vezel en is daardoor erg sterk en gemakkelijk in onderhoud. Deze stof is dus ook zeer geschikt voor intensief woongebruik.
  • Velours: Velours is een gesneden variant van fluweel. Velours is nog zachter dan fluweel, maar glanst minder dan fluweel. Hoewel we afraden om huisdieren op de meubels plaats te laten nemen, is deze stof wel het meest geschikt voor huisdieren. De stof is erg fijn geweven waardoor de kans op lusjes, die kunnen ontstaan door de nagels, kleiner is.

Onderhoud
Voor stof adviseren we de Textile Care Kit. De set bestaat uit een Textile Protector en een Textile Cleantex. Met de Textile Protector spuitbus bescherm je de stof tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. Vloeistoffen kunnen eenvoudig opgedept worden. De Textile Cleantex verwijdert algehele vervuiling en onder andere drank-, vruchten-, smeer- en voedselvlekken.

Microleder

Microleder is een combinatie van 70% echt leer en 30% polyesterstof. Hierbij is de onderlaag van microleder echt leer en de bovenlaag is polyesterstof. De bovenlaag lijkt op een microvezelstof, vandaar de naam microleder. Op het eerste oog lijkt microleder op een suède of nubuck leer. Maar mircoleder is doorgaans goedkoper dan echt leer en is leverbaar in een groot aanbod kleuren.

Onderhoud
Voor microleder adviseren we de Microfiber Leather Care Kit. De set bestaat uit een Microfiber Leather protector en een Microfiber Leather Cleaner. Met de Microleather Protector spuitbus bescherm je het leer tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. Vloeistoffen kunnen eenvoudig opgedept worden. De Microfiber Leather Cleaner verwijdert algehele vervuiling en onder andere drank-, vruchten-, smeer- en voedselvlekken.

Microleder soorten: Kentucky, Yacht, Tex-Bull, L60, Oklahoma, Rawhide en Dakota.