Navigatie

Moderne Keukens IJtsma

Moderne keukens

Een moderne keuken heeft een rustige, strakke en neutrale uitstraling. Het voordeel van een moderne keuken is dat deze past bij veel woonstijlen en uit ervaring blijkt dat onze klanten deze keukens lang mooi blijven vinden door zijn neutrale uitstraling. Dit is natuurlijk best belangrijk, want een keuken is een flinke investering.

Bij een moderne keuken komen vaak drie elementen terug: gebruik gladde materialen (1), houd de belijning strak en simpel (2) en werk met grote vlakken (3). Met deze elementen creëer je de rustige, strakke en neutrale uitstraling. Een veel voorkomende opstelling bij de moderne keuken is een keuken met kookeiland en zonder bovenkasten. Maar ook de hoekkeuken, rechte keuken en u-keuken blijven favorieten als het gaat om de moderne opstelling. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de indeling van de huizen.

 

Moderne kasten, fronten en kleuren

De moderne keuken heeft vaak een neutrale kleur, hierdoor blijf je de keuken lang mooi vinden. Klanten kiezen veelal voor de kleuren wit, grijs, houttinten en de trendkleur van het moment: zwart. Deze kleuren kunnen in ieder interieur toegepast worden, waardoor ze mooi blijven. Wat ook steeds meer terug komt is het combineren van deze kleuren, hierdoor wordt de keuken meer uitgesproken.

Doormiddel van de fronten creëer je de strakke belijning. Dit doe je door te kiezen voor veel dezelfde type kasten en lades. Kies ook voor grote kasten en lades, zo houd je het rustig. De fronten zijn meestal glad uitgevoerd en ook greeploos. Tegenwoordig wordt er ook veel gekozen voor de opleggreep.

 

 

Modern werkblad en kraan

Bij een moderne keuken wordt vaak voor een glad werkblad gekozen. Dit benadrukt de strakke uitstraling van de moderne keuken. Onze klanten kiezen ook vaak voor een keramisch of composiet blad. Beiden bladen zijn vlekbestendig en keramiek is zelfs zuurbestendig. Wat op dit moment trendy is, is het marmeren werkblad. Dit geeft de keuken een chique uitstraling. Een budgetoptie is een marmeren blad van kunststof.

Voor de neutrale uitstraling wordt vaak een RVS keukenkraan uitgezocht. Ook kiezen onze klanten steeds vaker voor de kokendwaterkraan, welke verkrijgbaar is in tijdloos RVS of in de trendy kleur zwart. Houd jij van net iets anders, ga dan voor de kokendwaterkraan in de kleur goud of messing.