Navigatie

Onderhoudsadvies Leer

Afgedekt leer

Bij dit leersoort zijn de meeste typische huidkenmerken, zoals littekens en insectenbeten, grotendeels weggehaald. Het leer krijgt uiteindelijk wel zijn natuurlijke uitstraling terug, doordat er een print over het leer wordt gewalst. Het leer wordt daarna afgewerkt met een beschermende finish laag.

Afgedekt leer is erg geschikt voor intensief woongebruik. De finishlaag stoot vocht en vuil af. Daarnaast zorgt de finishlaag ervoor dat het leer meer beschermd wordt tegen verkleuring van daglicht en vlekken. Dit houdt niet in, dat het meubel niet zal verkleuren. Er kan namelijk altijd kleurverschil ontstaan door daglicht.

Onderhoud
Voor afgedekt leer adviseren we de Leather Care Kit. De set bestaat uit een Leather Cleaner en een Leather Care & Protect. Met de Leather Cleaner kun je het leer reinigen. Daarna kun je het leer insmeren met Leather Care & Protect. Het middel voedt, houdt soepel en biedt extra bescherming tegen onder andere dranken, voedingsmiddelen en alle af- en uitscheiding van mens en zoogdier.

Afgedekte ledersoorten: Toledo, Nature, Soleda, Madras, Anilux, Semi, Hermes, Torro en Vivre.

Gewaxt/ geolied leer

Dit type leer is meestal een volnerf ledersoort en is gemaakt van vol aniline leer. Ook bij dit type leer zijn alle huidkenmerken, zoals littekens en insectenbeten, duidelijk zichtbaar. Het leer is zeer zacht en soepel, maar wel redelijk krasgevoelig. Maar ook voor dit type leer zijn er goede onderhoudsproducten.

Onderhoud
Voor gewaxt/ geolied leder adviseren we de Leather Care Kit Wax & Oil. De set bestaat uit een Natural Leather Cleaner en een Natural Leather Wax & Oil. Met de Natural Leather Cleaner kun je het leer reinigen. Daarna kun je het leer insmeren met Natural Leather Wax & Oil. Het middel voedt (voorkomt uitdroging), biedt bescherming en hersteld de was en/of olieafwerking van het leder.

Gewaxt/ geoliede ledersoorten: Waxaniline, Vintage leder, Rancho, Montana, Havanna en Chelsea.

Geschuurd leder

Geschuurd leer is een leersoort waarbij de bovenzijde van de lederhuid licht wordt opgeschuurd. Hierdoor ontstaat een veloursachtig effect. Bij geschuurd leer zijn ook alle huidkenmerken, zoals littekens en insectenbeten, duidelijk zichtbaar. Geschuurd leer is gevoelig voor vocht, vlekken en krassen. Geschuurd leer blijft mooi, mits je de juiste verzorging en bescherming producten gebruikt.

Onderhoud
Voor geschuurd leer adviseren we de Leather Care Kit Brushed Leather. De set bestaat uit een Leather protector spuitbus en een Leather Vintage Lotion. Met de Leather protection spuitbus bescherm je het leer tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. Vloeistoffen kunnen eenvoudig opgedept worden. Daarna kun je het leer insmeren met Leather Vintage Lotion. De lotion biedt extra bescherming tegen het indringen van vocht en vuil. Het verfrist de kleur, voedt en heeft een reinigende werking.

Geschuurde ledersoorten: Kenia, Antigo, Vintage, Dakota, Safari, Foggia en Cowboy.

Leatherlook

De naam zeg het al: dit materiaal lijkt op leer, maar dat is het niet. Leatherlook wordt ook wel kunstleer, imitatieleer, skai of PU-leer genoemd. Bij leatherlook wordt er een kunststof laag aangebracht op textiel. Vervolgens wordt er op de kunststoflaag een structuur gedrukt, wat lijkt op een leer structuur. Door zonlicht en bepaalde reinigingsmiddelen, kan de toplaag hard worden. Hierdoor kan het materiaal gaan scheuren of afbladeren. Goed onderhoud is daarom belangrijk.

Onderhoud
Voor leatherlook adviseren we de Leatherlook Care Kit. De set bestaat uit een flacon Leatherlook Clean & Care, doek en een double action spons. De leatherlook bescherming reinigt, verwijdert vlekken en geeft het oppervlak een frisse en verzorgde uitstraling. Met de double action spons breng je de leatherlook clean & care aan op het oppervlak. Gebruik de oranje zijde van de spons bij normale reiniging. Bij zware vervuiling of moeilijke vlekken gebruik je de wit/grijze zijde.

Leatherlook soorten: Sixty, skai en PU-leer.

Microleder

Microleer is een combinatie van 70% echt leer en 30% polyesterstof. Hierbij is de onderlaag van microleder echt leer en de bovenlaag is polyesterstof. De bovenlaag lijkt op een microvezelstof, vandaar de naam microleder. Op het eerste oog lijkt microleder op een su├Ęde of nubuck leer. Maar mircoleder is doorgaans goedkoper dan echt leer en is microleder leverbaar in een groot aanbod kleuren.

Onderhoud
Voor microleer adviseren we de Microfiber Leather Care Kit. De set bestaat uit een Microfiber Leather protector en een Microfiber Leather Cleaner. Met de Microleather Protector spuitbus bescherm je het leer tegen ongelukken op basis van water, olie of vet. Vloeistoffen kunnen eenvoudig opgedept worden. De Microfiber Leather Cleaner verwijdert algehele vervuiling en onder andere drank-, vruchten-, smeer- en voedselvlekken.

Microleder soorten: Kentucky, Yacht, Tex-Bull, L60, Oklahoma, Rawhide en Dakota.