Navigatie

Landelijke Keukens IJtsma

Landelijke keukens

Landelijke keukens blijven ontzettend populair. Deze keukens hebben een karakteristieke en gezellige uitstraling. Ze kenmerken zich door het gebruik van kaderdeuren, sierlijke handgrepen en open kasten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Toch kun je landelijke keukens niet allemaal in één hokje stoppen, vaak worden ze gemixt met andere stijlen.

 

Klassieke landelijke keuken

Houdt jij van klassieke kastdeurtjes met een kader, sierlijke handgrepen en veel decoratieve elementen? Dan past een klassieke landelijke keuken bij jou. De kleur die vaak bij een klassieke landelijke keuken wordt uitgezocht is een lichte kleur zoals crème of lichtgrijs. Ook het werkblad wordt vaak in een lichte kleur uitgekozen.

Bij de klassieke landelijke keuken worden open en gesloten keukenkasten vaak gecombineerd. Ook zie je in deze keuken kasten met glasdeuren terugkomen en wordt een bordenrek, wijnrek of kruidenrek vaak toegepast. De traditionele uitstraling maak je compleet met een porseleinen spoelbak of een onderbouw tegeltjes spoelbak.

 

Moderne landelijke keuken

Begint je hart juist sneller te kloppen van rustige kaderdeuren in combinatie met moderne apparatuur en minder tierelantijnen, dan past een moderne landelijke keuken beter bij jou. Ook hier worden de keukenkastjes vaak in een lichte tint uitgezocht, denk hierbij aan wit, beige of in een natuurlijke houtkleur. Hierbij wordt vaak een donker blad gecombineerd.

De moderne landelijke keuken heeft een gezellige, maar toch ook strakke uitstraling. Deze strakke uitstraling wordt bereikt door het gebruik van veel dezelfde keukenkasten en grote lades. Ten opzichte van de klassieke landelijke keuken, is de moderne landelijke keuken minimalistischer en maakt minder gebruik van de accessoires zoals een bordenrek.Industriële landelijke keuken

Of als je van industriële keukens houdt, maar meer gezelligheid zoekt, dan zal een stoere landelijke keuken met robuuste details je aanspreken. Deze stijl kenmerkt zicht door donkere keukenkastjes, ook wordt vaak gekozen voor robuust ogend hout. Qua donkere kleuren kom je snel in de zwart, grijs of donkerblauw.

Een industriële landelijke keuken heeft wel wat weg van de moderne landelijke keuken, maar zijn de elementen net wat robuuster. Zo is het bordenrek bijvoorbeeld gemaakt van metaal, wat hem net even wat stoerder maakt.