Navigatie

Keukens - Tips voor het uitzoeken van een keukenTip 1: Bepaal het maximale budget

Voor het uitzoeken van een keuken is het belangrijk dat je voor jezelf weet wat het maximale budget is. Zo voorkom je een keukenontwerp wat uiteindelijk niet binnen het budget past. De prijs van een keuken hangt van vele factoren af. Denk hierbij aan het materiaal van het werkblad, het keukenapparatuur, het aantal apparaten, de grootte van de keuken en de lade of deurtjes. Bepaal ook of je maximale budget in- of exclusief montage is.

 Tip 2: Bepaal de beschikbare ruimte

Een keuken ontwerpen begint met de afmetingen. Bepaal van te voren de afmetingen van de beschikbare ruimte. Denk hierbij ook aan de afmetingen van de ramen en deuren. Maar ook in welke richten ze open gaan, naar binnen of naar buiten. Heb je een plattegrond van de ruimte? Neem deze dan mee tijdens het uitzoeken van de keuken. Zo krijg je meteen een ontwerp op maat.

 Tip 3: Gewenste opbergruimte

Ook belangrijk, de gewenste opbergruimte. Bedenk van te voren de gewenste hoeveelheid opbergruimte. Heeft de huidige keuken genoeg opbergruimte of kom je toch tekort? Meer opbergruimte betekent niet altijd een grotere keuken. Extra opbergruimte is op verschillende manieren te creëren. Daarbij geven we nog een tip: zorg ervoor dat je meer opbergruimte krijgt dan je in eerste instantie nodig bent. Je verzamelt steeds meer keukenspullen en zo houdt je door de jaren heen genoeg opbergruimte.

 Tip 4: De installatie

Een belangrijk punt, wat toch vaak vergeten wordt, is de installatie. Vooral bij een nieuwe keuken in een bestaande woning zijn er veel installatiepunten waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het ontwerpen van de nieuwe keuken. Houd er rekening mee wanneer je een compleet andere indeling wilt, dat er veel installatiepunten moeten worden verplaatst zoals gas/stroom aansluiting, stopcontacten en de aansluiting van de afzuigkap. Bekijk wat de mogelijkheden en extra werkzaamheden zijn.

 Tip 5: Zet al je wensen op papier

Jouw nieuwe keuken moet een droomkeuken worden, dat voldoet aan al je wensen. Om te voorkomen dat je tijdens de eerste afspraak een wens vergeet, is het handig om deze op papier te zetten en mee te nemen. Zo weet je zeker dat al je wensen besproken worden.

 Tip 6: Vul de keukenchecklist in!

De keukenchecklist is een handig overzicht van veel gestelde vragen tijdens een eerste afspraak. Je moet over zoveel punten nadenken, dat de keukenchecklist een ideaal hulpmiddel is. Je kunt de checklist downloaden, invullen en meenemen naar de eerste afspraak.

 

Nieuwsgierig geworden?
Plan direct een afspraak met één van onze keukenadviseurs

Wij nodigen je van harte uit om onze keukencollectie te bekijken.
Laat je uitgebreid voorlichten onder het genot van een kopje koffie voor langdurig keukenplezier!
Met onze showroom op de grens van Groningen en Friesland.

Afspraak maken