Navigatie

Industriele Keukens IJtsma

Industriele keukens

Industriële keukens kenmerken zich door hun krachtige uitstraling. Deze uitstraling wordt bereikt door het gebruik van beton, steen, staal, donkere kleuren en soms het geleefde uiterlijk. In de industriële keuken wordt vaak gebruikt gemaakt van stoere, metalen rekken of houten wandplanken. Qua opstelling kun je alle kanten op, denk hierbij aan een open keuken met kookeiland of een keuken met een industriële bartafel. Helemaal trendy op het moment is de zwarte industriële keuken.

Toch niet helemaal jouw ding, een zwarte keuken? Een industriële keuken hoeft niet alleen maar gemaakt te worden van beton, steen, staal of donkere kleuren. Je kunt er je eigen touch aan geven. Houd jij ook wel van modern? Wissel dan de donkere kleuren af met wit. Ga je liever voor een landelijke touch, kies dan voor een combinatie met lichte houtkleuren.

 

Industriele kasten, fronten en handgrepen

Een kenmerk van de industriële keuken is de solide uitstraling. De keukenfronten van de industriële keuken hebben vaak een donkere kleur. Denk hierbij aan grijs of juist weer de trendkleur zwart. Naast de kleur is ook de afwerking van de keuken van belang voor de industriële uitstraling, deze is namelijk vaak mat afgewerkt.

Ook wordt er wel gekozen voor fronten van massief hout. We merken wel steeds meer dat mensen dit mooi vinden, maar dan toch kiezen voor kunststof. Dit is net zo sterk en makkelijker schoon te maken. Er zijn zelfs houten kunststof fronten die bijna niet te onderscheiden zijn van echte massieve fronten. Dit komt omdat de nerf is nagemaakt in het kunststof front, wanneer je er dus over heen strijkt voel je ook echt de structuur van ‘’echt’’ hout.

De handgrepen zijn ook erg bepalend voor de industriële uitstraling. Robuuste metalen handgrepen maken de keuken stoer. Wil je de industriële keuken wat moderner maken? Kies dan voor greeploos. Of toch liever wat meer landelijk? Kies dan voor een knop als handvat.

 

Industrieel werkblad, kraan en apparatuur

Ook het werkblad heeft een stoere en robuuste uitstraling in een industriële keuken. Er wordt dan ook vaak voor een natuurstenen blad gekozen. Het natuurstenen blad heeft een matte uitstraling, een voelbaar reliëf en een rand die niet glad is maar vaak bewerkt. Ben je opzoek naar een budgetvriendelijkere optie, kies dan voor een kunststof blad in bijvoorbeeld een betonlook kleur.

In een industriële keuken mag best wel een opvallende grote kraan zitten. Mensen kiezen tegenwoordig veel voor een Quooker of ze gaan voor een kraan waarbij de sproeikop uittrekbaar is. Kies je meer voor een industriële landelijke keuken, kies dan voor een wat klassiekere kraan.

Ook qua apparatuur, je raad het al, kies je voor robuuste en stoere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een losstaand fornuis met oven en een robuuste afzuigkap. De meeste klanten die kiezen voor een industriële keuken, kiezen voor zwart apparatuur. Je kunt ook kiezen voor en inductiekookplaat met afzuiging, hierdoor heb je geen afzuigkap meer nodig en geeft daarmee je keuken een strakke uitstraling.