Winkelmand

Werkbladen

Welk type blad past het beste bij u ?

Om daar achter te komen zetten wij de meest voorkomende soorten voor u op een rijtje:

HPL

HPL (kunststof) is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het oppervlak is hard en bijzonder makkelijk schoon te houden. De bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw keukenmeubelen, uw smaak - én bij uw budget, want HPL-bladen zijn er in verschillende prijsklassen afhankelijk van het basismateriaal. Het voordeligst bent u uit wanneer u voor spaanplaat als basis kiest. De spoelbak wordt hierbij net als bij de kookplaat met de rand op het blad gelegd. Dit zijn de bladen die wij vanuit de keukenfabrieken in Duitsland mee leveren. Kiest u voor het iets duurdere watervast multiplex of het milieuvriendelijke Greenpanel® dan laten wij de spoelbak door de Nederlandse fabrikant vlak inbouwen in het blad. Water en vuil veegt u moeiteloos in de spoelbak. Bij watervast multiplex heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een waterkering. Tegenwoordig kiest men vaker voor een strak werkblad, dus vraag u zelf af hoeveel water u op het werkblad krijgt als u bezig bent met bereiden en afwassen.....      

<klik hier voor de kleuren !>

 Spaanplaat werkblad         Multiplex werkblad         Greenpanel werkblad         Multiplex met waterkering werkblad

GRANIET

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief. In een granieten keukenblad kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt, en zijn tint past zich iedere keer aan de lichtval en de inrichting van de keuken aan. En omdat geen enkele granietsoort hetzelfde is, en zelfs binnen een en dezelfde groeve de kleur en structuur van het steen nog variëren, is ieder granieten keukenblad uniek ! Prijzen variëren per kleur (door herkomst en manier van delving) oppervlakte en randafwerking (vlak of waterkering en verschillende hoogtes).

<klik hier voor de kleuren !>

       graniet vlak                                     graniet waterkering

COMPOSIET

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts; hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet puur natuur. Aan de mineralen worden namelijk een bindhars en pigmenten toegevoegd. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is, en de pigmenten kleuren de bladen in een scala van tinten. Prijzen variëren per kleur en afwerking (oppervlakte) en randafwerking (vlak of waterkering en verschillende hoogtes).    

<klik hier voor de kleuren !>

KERAMIEK

Wie gemak zegt, zegt Keramiek. Dit werkbladmateriaal is niet alleen volkomen onderhoudsvrij, u kunt er ook iedere dag weer zorgeloos aan werken. Want Keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig, en bovendien beslist niet poreus. Wat dit relatief nieuwe materiaal in keukenland nog aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft. Keramiek heeft echter niet alleen allure door zijn strakke uitstraling; het is volgens het TNO-rapport bovendien een van de meest gebruiksvriendelijke werkbladen. Prijzen variëren per kleur, dikte en randafwerking.  

<klik hier voor de kleuren !>

                                                                         Keramiek blad